Адаптирано плуване за деца със синдром на Даун

ное. 30, 2020 | Проекти и събития

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ осигурява напълно безплатни, индивидуални тренировки по плуване за деца със синдром на Даун. Проектът по адаптирано плуване се провежда през 2018г, 2019г и е до края на 2020г г за деца със синдром на Даун от Варна, София, Габрово, Севлиево, Стара Загора, Дупница, Гълъбово и Добрич.

Плуването е ценно за развитието на децата със синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането, тренира мускулите и връзките, намалява натоварването на гръбнака и изправя стойката. Чувствително подобрява общата моторика, повишава тонуса на организма.

Наско е със синдром на Даун от София, част от проекта по адаптирано плуване от 2018г на фондация „Живот със Синдром на Даун“ . На 25.11.2018г спечели БРОНЗОВ МЕДАЛ на Международно състезание по адаптирано плуване. На 19.05.2019г  Наско има успех и в IV национален турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения в гр. Пазарджик – 2 БРОНЗОВИ МЕДАЛА и ЕДНА КУПА за плуване гръб, крол и участие в щафета за целия отбор. Много сме горди, че сме част от това негово постижение.

Благодарим на треньорите от Паракидс за подготовката, желанието и усилията, които влагат!

Може да подкрепите децата със синдром на Даун участващи в този проект и през следващата година ТУК или като си поръчате от нашите артикули с кауза ТУК .

  • Проекти и събития

  • Години

Количката е празна