Адаптирано плуване за деца със синдром на Даун

ное. 30, 2020 | Проекти и събития

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ осигурява напълно безплатни, индивидуални тренировки по плуване за деца със синдром на Даун от 2018г. Проектът по адаптирано плуване се провежда в различни градове в България. Ние сами търсим възможности за финансиране всяка година, защото е изключително важно децата да продължават да се развиват и да не загубят всичко, което са постигнали с много усилия, време и старание. Целта ни е не само проектът да продължава през годините, но и да се учвеличава броя на подкрепените деца.

Плуването е ценно за развитието на децата със синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането, тренира мускулите и връзките, намалява натоварването на гръбнака и изправя стойката. Чувствително подобрява общата моторика, повишава тонуса на организма.

Галерия

Наско е със синдром на Даун от София, част от проекта по адаптирано плуване от 2018г на фондация „Живот със Синдром на Даун“ . На 25.11.2018г спечели БРОНЗОВ МЕДАЛ на Международно състезание по адаптирано плуване. На 19.05.2019г  Наско има успех и в IV национален турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения в гр. Пазарджик – 2 БРОНЗОВИ МЕДАЛА и ЕДНА КУПА за плуване гръб, крол и участие в щафета за целия отбор. Много сме горди, че сме част от това негово постижение.

Благодарим на треньорите от Паракидс за подготовката, желанието и усилията, които влагат!

Може да подкрепите децата със синдром на Даун участващи в този проект и през следващата година ТУК или като си поръчате от нашите артикули с кауза ТУК .

През 2020г Наско печели първо място в стил кроул и трето място за плуване гръб в състезанието по адаптирано плуване, организирано от НСА „Васил Левски“ в София.

През 2020г има и четири бронзови медала – два за Наско и два за Алекс в Пети Национален турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения.
Двете прекрасни момчета са със синдром на Даун и част от проекта по адаптирано плуване на фондация Живот със Синдром на Даун. Поздравления за тях, за положените усилия, за техните треньори от ParaKids и родителите им.

Галерия