Издадохме първата детска книга в България по темата синдром на Даун

дек. 10, 2019 | Постижения

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ издаде първата детска книга в България по темата сиднром на Даун.
Целта е да достигнем и до най-малките наши последователи, на които да разказваме и да показваме хубавата страна на синдрома на Даун. Важно е да ги научим, че съществуват деца, които имат нужда от повече грижа, подкрепа и се развиват по-бавно от тях, с много труд и подпомагане. Научавайки повече и запознавайки ги със синдрома на Даун, те ще бъдат по-отворени, по-приемащи и по-толерантни, което се случва.

Здравейте, приятели!

В поредицата детски книжки „Приключенията на Крис и Микаела“ ще се запознаете с моето семейство: с мен – Крис, със сестра ми Микаела, с мама Силви и тати Краси.

Моята сестричка е много специална. Аз я наричам супергерой, защото се роди със синдром на Даун. Това е състояние, с което някои хора се раждат и живеят. То не може да се излекува, но по-важното е, че не е опасно, нито страшно и друг човек не може да се зарази. Хората със синдром на Даун също могат да бъдат щастливи, да се усмихват и да обичат силно. Те, както и всички останали, имат нужда от приятели и добро отношение.

СЛЪНЦЕ В СЕМЕЙСТВОТО е първата книжка от поредицата „Приключенията на Крис и Микаела“, в която ще ви разкажа за появата на Микаела в нашето семейство: за вълнението и радостта с които я посрешнахме, за първите тревоги и как приехме нейното различие. Ще научите за невероятните ни приключения и новите ни приятели. Аз и Микаела сме много палави и често правим всевъзможни бели. Обичаме да играем и около нас да е шумно и весело. Очакваме ви да се впуснете в нашите приключения. Помнете, че освен да се забавляваме, в живота е много важно да бъдем смели, отговорни, добри и да приемаме хората такива, каквито са.

Може да поръчате книгата ТУК. Поръчвайки детска книга Приключенията на Крис и Микаела Част 1, „Слънце в семейството“ вие подкрепяте дейността, целите и проектите на фондация „Живот със Синдром на Даун“, в които участват деца със синдром на Даун от различни градове в България напълно безплатно.