Издадохме втора част на първата детска книга в България по темата синдром на Даун

дек. 9, 2020 | Постижения

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ издаде 2-ра част на първата детска книга в България по темата синдром на Даун Приключенията на Крис и Микаела Част 2, „Искам при баба“.
Целта е да достигнем и до най-малките наши последователи, на които да разказваме и да показваме хубавата страна на синдрома на Даун. Важно е да ги научим, че съществуват деца, които имат нужда от повече грижа, подкрепа и се развиват по-бавно от тях с много труд и подпомагане. Научавайки повече и запознавайки ги със синдрома на Даун те ще бъдат по-отворени, по-приемащи и по-толерантни, което се случва!

Здравейте, приятели!

В поредицата детски книжки Приключенията на Крис и Микаела ще се запознаете с моето семейство: с мен – Крис, със сестра ми Микаела, с мама Силви и тати Краси. Моята сестричка е много специална. Аз я наричам супергерой, защото се роди със синдром на Даун. Това е състояние, с което някои хора се раждат и живеят. То не може да се излекува, но по-важното е, че не е опасно, нито страшно и друг човек не може да се зарази. Хората със синдром на Даун също могат да бъдат щастливи, да се усмихват и да обичат силно. Те, както и всички останали, имат нужда от приятели и добро отношение. 

ИСКАМ ПРИ БАБА е втората книжка от поредицата, в която ще ви разкажа за нашите щури и забавни дни на село без мама и тати. Ще научите за невероятните ни приключения и нови приятели. Аз и Микаелка сме много палави и често правим всевъзможни бели. Обичаме да играем и около нас да е шумно и весело. Очакваме ви да се впуснете в нашите приключения. Помнете, че освен да се забавляваме в живота е много важно да бъдем смели, отговорни, добри и да приемаме хората такива, каквито са.

Може да поръчате книгата ТУК. Поръчвайки детска книга Приключенията на Крис и Микаела Част 2, „Искам при баба“ вие подкрепяте дейността, целите и проектите на фондация „Живот със Синдром на Даун“, в които участват деца със синдром на Даун от различни градове в България напълно безплатно.