Кои сме ние

„Живот със Синдром на Даун“ е легитимна фондация, която е учредена в обществена полза.

„Живот със Синдром на Даун“ сме инфлуенсъри, защото променяме обществени нагласи и предразсъдъци, като показваме синдрома на Даун по един по-различен начин според това, което ние като хора преживяваме и усещаме. Създаваме актуална информация за синдрома на Даун чрез професионални видеоклипове, които разкриват една непозната част за синдрома на Даун, свързана с щастието.

„Живот със Синдром на Даун“ сме социални предприемачи, защото сами търсим начини да сме финансово устойчиви и да подпомагаме различни наши инициативи и проекти в подкрепа на деца със синдром на Даун.

Ние сме едно обикновено семейство от гр. Варна, което неочаквано се сблъска с диагнозата синдром на Даун, когато се роди дъщеря ни Микаела. Споделяме и показваме във видеоклипове синдромът на Даун в нашето семейство чрез развитието на нашата дъщеря.

Животът ни изправи пред предизвикателство и ние избрахме да поемем пътя на Промяната. Решихме, че има за кого и за какво да се борим – за един по-добър, по-качествен и по-пълноценен живот на дъщеря ни и на останалите хора със синдром на Даун в България. Година по-късно след раждането на Микаела ние започнахме да създаваме професионални видеоклипове, в които разкриваме част от ежедневието на нашето семейство, в което има дете със синдром на Даун.

Показваме как дъщеря ни Микаела се развива, въпреки диагнозата, въпреки всички черни статистики и прогнози. Разкриваме предизвикателствата, които срещаме и начина, по който ги преодоляваме. В основата на успеха за развитието на едно дете със синдром на Даун се крие много грижа, системност, воля, ежедневна и екипна работа между семейството, специалистите и средата, в която детето е поставено /ясла, градина или училище/.

Искаме да се знае, че хората с тази диагноза могат да се развиват, да постигат страхотни резултати.

Искаме да им бъде даден шанс за обучение и реализация, за да имат един независим и самостоятелен живот.

Искаме да ви запознаем с нашето семейство и чрез видеоклиповете да ни допуснете до вашите сърца и да приемете хората със синдром на Даун, като научавате все повече за тях.

В България се раждат 100 деца годишно с тази диагноза. Някои от тях са изоставени, други изолирани и скрити от обществото. Те са едни прекрасни слънчеви хора, които раздават много любов и прегръдки.

Искаме да ви разкрием, че въпреки на пръв поглед страшната диагноза,
животът продължава и е пълен с усмивки и любов.

МИКАЕЛА

Родих се със синдром на Даун на 21 юли 2014г. Искам да живея в България и затова мечтая моята държава да не ме ограничава и обществото да не ме подценява. Искам бъдеще, в което хората със синдром на Даун са приети и равноправни. Обичам да ям бонбони и торта, обичам музиката, да плувам и да играя зумба. Много съм старателна, упорита и ще доказвам, че въпреки диагнозата аз МОГА.

КРИСТИЯН

Бях на 2г и 9м, когато разбрах какво означава дете със специални потребности. Сестра ми е със синдром на Даун, но това не ми пречи. Безкрайно много я обичам и ще ѝ помагам в живота. Искам хората да опознаят сестра ми и другите деца със синдром на Даун и да разберат колко са добри, мили и обичливи. Мечтая да стана актьор, обичам сладолед и да карам тротинетка.

КРАСИМИР ЛАМБОВ

Аз съм професионален видеооператор и видеомонтажист. Гледам позитивно на живота и обичам да се забавлявам с децата. Смятам, че всяко едно видео, което създаваме, е много ценно, защото е истинско и от сърце и защото има смисъл и послание. Вярвам в доброто и съм готов да продължа да се боря за един по-добър живот на хората със синдром на Даун в България.

СИЛВЕНА ХРИСТОВА

Завършила съм специалност организация и управление на туристическото обслужване и свободното време. За мен е важна точността, организацията и справедливостта. На мнение съм, че всеки човек трябва да си търси правата, да има за какво или за кого да живее, а не просто да съществува. Всяко усилие си заслужава за по-доброто бъдеще на децата.

НАТАЛИ АНГЕЛОВА

От началото на 2018 г. тя е координатор на Фондация „Живот със Синдром на Даун“ в Германия. Абсолютно доброволно и безвъзмездно ни помага за осъществяването на всяка наша инициатива, която подкрепя развитието на деца със синдром на Даун. Завършила е хотелиерство, а в момента прави и най-вкусните пици във Фулда, Германия. „Обичам децата, да готвя и да съм сред природата.“

Купи продукт с кауза

Направи дарение