Кои сме ние?

Ние се развиваме като ЛЕГИТИМНА ФОНДАЦИЯ "Живот със Синдром на Даун", която е учредена в обществена полза.

Ние се развиваме като ИНФЛУЕНСЪРИ, защото променяме обществени нагласи и предразсъдъци, като показваме Синдрома на Даун по един по-различен начин според това, което ние преживяваме и усещаме. Създаваме актуална информация за Синдрома на Даун чрез професионални видеоклипове, които разкриват част от нашия живот, в който присъства диагнозата Синдром на Даун .

Ние се развиваме и като СОЦИАЛНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ, защото сами търсим начини да сме финансово устойчиви и да подпомагаме различни наши инициативи и проекти в подкрепа на деца със Синдром на Даун.

Ние сме едно ОБИКНОВЕНО СЕМЕЙСТВО от гр. Варна, което неочаквано се сблъска с диагнозата Синдром на Даун, когато се роди дъщеря ни Микаела.

Животът ни изправи пред предизвикателство и ние избрахме да поемем пътя на Промяната. Решихме, че има за кого и за какво да се борим, за един по-добър, по-качествен и по-пълноценен живот на дъщеря ни и на останалите хора със Синдром на Даун в България. Година по-късно след раждането на Микаела ние започнахме периодично, да създаваме професионални видеоклипове, в които разкриваме част от ежедневието на нашето семейство, в което има дете със Синдром на Даун.

Показваме как дъщеря ни се развива въпреки диагнозата, въпреки всички черни статистики и прогнози, показваме предизвикателствата, които срещаме, начина по който ги преодоляваме и колко много може да се постигне, когато има любов и грижа в семейството. Показваме, че животът със Синдром на Даун е възможен и дори щастлив.

Искаме да се знае, че хората с тази диагноза могат да се развиват, да постигат страхотни резултати.
Искаме да им бъде даден шанс за обучение, реализация, за да имат един независим и самостоятелен живот.

Искаме да ви запознаем с нашето семейство чрез видеоклиповете ни, за да имате по-ясна представа, какво е в семейството да има дете със Синдром на Даун.

В България се раждат 100 деца годишно с тази диагноза, но някои от тях са изоставени, други изолирани и скрити от обществото, а те са едни прекрасни слънчеви хора, които раздават много любов и прегръдки.

Искаме да ви разкрием, че въпреки на пръв поглед страшната диагноза, животът продължава и пълен с усмивки и любов.

Микаела

Родих се със Синдром на Даун. Вече съм на 4-ри години. Много искам бъдеще, в което хората със Синдром на Даун да са приети в България и да им се даде шанс за достоен и качествен живот. Обичам да ям бонбони, торта и да пея химна на България:). Много съм старателна, упорита и искам, да успея и да докажа, че въпреки диагнозата аз МОГА.

Кристиян

Аз съм на 6 г. От малък разбрах, какво означава дете със специални потребности. Сестра ми е със Синдром на Даун, но това не ми пречи. Безкрайно много я обичам и ще и помагам в живота. Искам хората да опознаят сестра ми и другите деца със Синдром на Даун и да разберат, колко са мили и обичливи. Мечтая да стана актьор, обичам сладолед и да карам тротинетка:)

Красимир Ламбов

Аз съм професионален видеооператор и видеомонтажист. Гледам позитивно на живота и обичам да се забавлявам с децата . Смятам, че всяко едно видео, което създаваме е много ценно, защото е истинско и от сърце и защото има смисъл и послание. Вярвам в доброто и съм готов да продължа, да се боря за един по-добър живот на хората със Синдром на Даун в България.

Силвена Христова

Завършила съм специалност организация и управление на туристическото обслужване и свободното време. За мен е важна точността, организацията и справдливостта. На мнение съм, че всеки човек трябва да си търси правата, да има за какво или за кого да живее, а не просто да съществува.

Натали Ангелова

От началото на 2018 г тя е координатор на Фондация "Живот със Синдром на Даун" в Германия. Абсолютно доброволно и безвъзмездно ни помага за осъществяването на всяка наша инициатива, която подкрепя развитието на деца със Синдром на Даун. Завършила е хотелиерство, а в момента прави и най-вкусните пици във Фулда, Германия. "Обичам децата, да готвя и да съм сред природата."

Станете наши приятели и ни последвайте в

НАГОРЕ