Обучение разяснява какво могат децата със Синдром на Даун

ное. 14, 2017 | Медиите за нас

Обучение разяснява какво могат децата със Синдром на Даун

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ заедно със съдействието на Карин дом и детска градина „Теменужка“ във Варна, организира обучение на персонала на 5 варненски детски градини, посветено на децата със Синдрома на Даун.

Това е само началото от поредица от обучения, които Красимир и Силвена от Фондация „Живот със Синдром на Даун“, искат да реализират, като част от новата програма на фондацията. Темата на първото обучение е „какво могат децата със Синдром на Даун?“. По време на срещата участниците се запознаха с някои особености в развитието на децата със Синдром на Даун, като основен акцент беше поставен на техните силни страни. Бяха представени и темите за двигателното и познавателно развитие, както и комуникацията.

От фондацията обръщат и специално внимание на елементите на подкрепяща приобщаваща среда в детската градина, които биха подпомогнали успешното включване на децата. Обучението се проведе в базата на Филиал 2 на ДГ „Теменужка“ от Карин дом, който е модерен функционален център за предоставяне на комплекс от социални, здравни и образователни услуги за деца със специални нужди и семействата им – модел за страната и чужбина.